464 бакалаври и магистри от Факултета по педагогика на ЮЗУ положиха клетва на дипломирането си

464 бакалаври и магистри от най-стария и утвърден факултет на ЮЗУ, този по педагогика, положиха клетва на дипломирането си. „Няма друга професия, в която човек от първия до последния си трудов ден да работи с хора, които растат пред очите му физически и духовно,” обърна се към дипломантите деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Траян Попкочев.

Шестима от отличниците бяха удостоени с плакети от ректора на университета доц. д-р Борислав Юруков, а дипломите си получиха от председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. Тя връчи почетен плакет и грамота на Югозападния университет „Неофит Рилски“ за принос в педагогическата наука и развитието на социалната отговорност за българските деца.

Първенец на випуска е Мария Маламова от Симитли, завършва специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ с успех 5.73 от семестриалните и 6.00 от държавните изпити. „Всички изпити взех с лекота, подготвях се много стартелно. Имах вътрешно усещане, че това е моята специалност. Сега ще продължа да уча магистратура и се надявам да си намеря скоро работа като учител. В този толкова тържествен за мен момент искам да споделя, че страшно много ми липсва татко, който не можа да ме види с диплома в ръка. Надявам се, че сега ме гледа отнякъде и е горд с мен“, развълнувана призна Мария.

Сред отличниците е и началната учителка в благоевградското 2-ро ОУ Атанаска Митрева, която взе диплома за бакалавър по ПНУП /Предучилищна и начална училищна педагогика/, а в момента учи и същата магистратура. Колежката й Янка Василева, която също учи магистратура по ПНУП, каза, че ден след защитата на дипломната си работа миналата година започнала работа като учителка в ОДЗ №2 „Здравец” -Сандански.

 С плакет за отличен успех бе награден и преподавателят по физическо възпитание и спорт в петричкото СОУ „Антон Попов“ Георги Георгиев. „Слях 2 години в една и паралелно взех изпитите от 2-ри и 3-ти курс. Беше ми трудно, събирали са ми се по 2 изпита на ден, но се справих, защото исках да завърша по-бързо. Така за 3 години завърших за бакалавър, а в момента уча магистратура физическо възпитание и спорт за изявени деца и ученици“, разказа Георги.

С магистратура по спортна анимация продължава и шампионът по лека атлетика Николай Първанов, който също бе отличен с плакет. Сред завършващите физическо възпитание и спорт е и синът на славния играч на „Пирин” Николай Петрунов – Мартин, също бивш футболист.

 Дипломи за ОНС „доктор“ получиха Марияна Шейхова-Канелова и Илия Канелов, преподаватели във Факултета по педагогика.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *