Жители на Гърмен: Kметицата ни отмъщава заради протестите

Kметицата Минка Капитанова отмъщава на хората от Гърмен, които участват в протестите срещу незаконните ромски постройки. Преди няколко дни например уволни сестрата на едно момче, което участва в протестите. Чувстваме се дискриминирани – това заявиха жители на Гърмен пред камерата на bTV. По-късо днес – в 18 ч. – те се събират на протест пред общината в града, за да изразят недоволството си от липсата на промяна в ситуацията в Гърмен.

Едно от основните обвинения на жителите на града е, че законите не важат с еднаква тежест за всички. „Имам земя в квартал „Кремиковци”, но не мога да я ползвам, защото е превърната в бунище, разкопана е и има дървени постройки”, разказва жителят на града Георги Георгиев.

По думите му той попитал общинските власти какви ще са последствията, ако и той започне да строй там. Отговорът – ще ви съборим.

„Защо на мене не ми се позволява, а на тях давате”, запита Георгиев реторично.

“Няма да спрем с протестите, докато не ни смачка полицията, както миналата година. Тогава подписвахме протоколи, глобяваха ни… Циганите затвориха пътища два пъти, а нищо не им се случи”, възмущават се други.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *