Google премахва паролите за достъп

Омръзна ли ви да помните сложните пароли, за да влезете във вашия телефон или да платите сметките си?

Очаква се технологичният гигант Google да сложи край на всичко това и да тества нов метод, който замества до болка познатите ни пароли със система, „основана на доверие“. Така достъпът до телефона ще ни бъде осигуряван чрез следене на начина, по който обикновено използваме телефона си.

„Trust API“, част от проекта „Abacus“, беше представен на конференцията на Google и се очаква да бъде тестван от редица големи финансови институции през юни, пише Guardian, цитирани от 24 часа.

Системата е предназначена за ползване от смартфони. Вместо да изисква парола, телефонът ще анализира нашите лица, глас, тип, движение и местонахождение. Идеята е повишаване сигурността на устройството.

Днес някой много лесно може да открадне паролата ни, докато чрез новия метод проникването в телефона ще стане много по-трудно. Google смята, че системата ще да бъде с 10 пъти по-сигурна от сканирането на пръстови отпечатъци.

Тестовата фаза ще започне скоро и ако всичко върви добре, се очаква да сложим край на ерата на паролите за достъп до сметки и устройства.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *