Я. Янев напусна демонстративно заседание на ОбС след 10 мин. пледоария и изстреля: Сандански да смени табелата на Малчев град!

Групата съветници от РЗС, водени от лидера Яне Янев, пред погледа на областния управител Бисер Михайлов демонстративно напуснаха заседанието на Общинския съвет в Сандански в знак на протест, че в дневния ред е включена точка за прекратяване на процедурата по избор на управител на общинско дружество УВЕКС по настояване на 8 съветници . Представителите от РЗС, ЗНС и „Движение 21“ гласуваха „против” прекратяване на процедурата, но отрицателният им вот не стигна, за да отпадне точката от дневния ред. Затова Я. Янев поведе групата си извън залата, но преди това той се бе подготвил с 10-минутна реч, с която удостои присъстващите.

В залата лидерът на РЗС каза: „За пореден път бе подменен вотът на нашите съграждани. Доказа се, че мнозинството е скалъпено по интереси, по договаряне на няколко групи. Днес се легитимира, че Малчев е по-силен от кмета на общината, от ОбС и от държавата. Предлагам Сандански да смени табелата на Малчев град. Първият осъден за купуване на гласове, тарторът на БСП доказа, че в ОбС има 13 гласа, които по всяко време могат да му изпълняват поръчките. Истински съм убеден, че справедливостта ще възтържествува един ден… България е правова държава и тези правила важат и за Сандански”, каза Янев в типичния си колоритен стил.

Кметът Кирил Котев призова съветниците от РЗС да останат, за да ги запознае със състоянието, в което е заварил общината, и какво е свършено досега от него и екипа му, те обаче напуснаха.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *