Яйчени черупки при рахит и остеопороза

В черупките на яйцата има голямо количество калций, което ни е нужно да помогнем на костите си да бъдат здрави. Помислете добре, преди да изхвърлите черупките на пресните яйца, защото те могат да ви помогнат да преборите тежко заболяване.

В тези уж непотребни черупки има 93% калций, а този минерал е толкова важен за човешкото здраве, особено за хора, които имат проблеми с костите. За да заздравите костната си система, се доверете на тези яйчени черупки.
Не оставайте с грешно впечатление, че в черупките от яйцата има само калций, в тях се съдържат и други, все така нужна на организма вещества. Макар и в много по-малки количества, в съдържанието на черупките присъстват и силицият, сярата, натрият, желязото, калият и магнезият.

Ако в менюто на малките деца се включи прах от яйчени черупки, това ще помогне да се изгради по-здрава костна система и така ще се предотврати рискът от рахит. Яйчените черупки са полезни за децата, но също така могат да помогнат и на възрастните. Приемът на яйчен прах може да помогне на тези хора, които имат вродено изкълчване на крайник. Този лековит прах се препоръчва силно и на страдащите от остеопороза, защото при това заболяване организма има нужда от по-голямо количество калций, а него можете да си набавите от яйчените черупки вместо с лекарства.

Все пак, за да си направите яйчен прах, е добре да използвате яйцата на домашните кокошки, защото само така ще бъдете сигурни, че в тях няма да има никакво съдържание на вредни антибиотици и химикали, които да ви навредят, вместо да ви излекуват.

Ето и как да си приготвите яйчен прах сами у дома. Много е просто, не се тревожете, а започвайте. Вземете черупките от яйцата и ги пуснете във вода, която ври. Оставете да поврат така само за около 5 минути. Тази процедура се прилага, за да се убият всички патогени. Извадете черупките от водата и ги сложете да се изсушат на проветриво място. После ги сложете в кафемелачката например и ги смелете на прах, който ще съхранявате в стъклено бурканче. Всеки ден консумирайте по една лъжичка за чай от яйчения прах.

За да се усвои напълно попадналият калций в организма, има нужда от помощта на ценния витамин Д. Излагайте се често на слънчева светлина, защото така ще набавите нужния витамин. Необходимите количества от витамин Д можете да си набавяте и от храната, като консумирате продукти, които са негови източници.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *