„Светата Троица“ от ПМГ дойде на бала с военен джип антика, треньорът на националния отбор по таекуон-до Т. Козладеров кавалерства на вицесветовната шампионка М. Стойчева

140-те абитуриенти от 6-те паралелки на ПМГ „Акад. С.П. Корольов“ закриха балната фиеста в Благоевград. Първи пред спирката на 2-ро ОУ, откъдето започна дефилето, с джип ГАЗ-69 пристигнаха неразделните приятели Любомир Раклеов, Георги Кацарски и Божидар Тасков, известни сред съучениците си с прозвището „Светата Троица“. Тримата изскочиха от каросерията на джипа, а от предната седалка слезе класният им Стефан Михалков. Руската машина, лъсната специално за случая, впечатли множеството и автоспецове коментираха, че МПС-то си е чиста антика, тъй като е произведено през 60-те години.
„Обикновено абитуриентите идват с луксозни лумузини и джипове. Ние решихме да сме по-различни. И тъй като вече няма казарма, поне сега да се повозим на военен джип“, разясниха дванадесетокласниците, заели ретро всъдехода от свой познат от село Полето.
Сред най-красивите двойки бяха Гергана Лишкова и Християн Япраков. Те спечелиха статуетката в категория „Осъдени души“ на училищните антинагради. Двамата влюбени споделиха, че са заедно още от детската градина, а сега заедно завършват и ПМГ. И въпреки че Гергана ще учи медицина в Германия, а Християн – софтуерно инженерство в Англия, те бяха категорични: „Разстоянието няма да попречи на чувствата ни“.
И както при раздаването на „Оскарите“ в ПМГ, така и на бала 12 „д“ скандираха „Сърце, душа за Дани Жекова“, показвайки любовта си към класната Даниела Жекова. Самата учителка още при пристигането си направи една бърза проверка на класа, досущ като в час по математика, и в рамките на няма и минута констатира, че №6 липсва. И докато изчакваха отсъстващия, педагожката издаде указания всички дами да се подредят отдясно на кавалерите си и да държат букетите с дясната ръка. Един от абитуриентите се опита да репликира класната. „Стой и мирувай, още не си взел дипломата“, скастри го набързо Д. Жекова, определена от учениците си като изключителен учител, дала всичко от себе си за подготовката им.
Сред завършващите тази година бяха и шампионите на таекуон-до клуб „Фолкън“ и българския национален отбор, носителите на европейски и вицесветовни титли Маргарита Стойчева и Антон Огорелков. Двамата бяха придружавани от едни от най-титулуваните таекуондисти в Европа и света – Тодор Козладеров и Ивет Богданова. Групата на таекуондисите се допълваше от световния шампион Рами Шау, също абитуриент на ПМГ.
Елегантен черен костюм с папийонка бе облякъл доскорошният капитан на училищния отбор и футболист на ФК „Пирин“ Антонио Тошев, който ще учи за треньор по футбол и спортна журналистика в НСА.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *