Пица Капричоза

Продукти

2 и 1/4 ч.л. суха мая

1 и 1/2 ч.ч. топла вода

4 ч.ч. брашно

1 и 1/2 ч.л. сол

2 с.л. зехтин или олио

1 с.л. захар

сирене Моцарела

домати

гъби

артишок (ангинар)

шунка

маслини

Начин на приготвяне

От сухата мая, топлата вода, брашното, солта, олиото или зехтина и захарта се замесва тесто. Разточва се с дебелина 1 см. Намазва се със зехтин или олио. Първо се нареждат нарязаните домати, а след това моцарелата, шунката, гъбите, артишокът. Най-накрая се слагат маслините. Пече се в предварително загрята фурна.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *