Ето кои са най-големите грешки при диетите!

Допускаме основни грешки в стремежа към перфектна фигура, от прибързване или от недооценяване на риска

В желанието си да сме перфектни някои основни грешки ни препъват и пречат да се разделим бързо с излишните килограми. В борбата с наднорменото тегло има основни правила, които задължително трябва да спазваме. За да отслабнем и да няма странични ефекти от даденият хранителен режим.

Задължително при диета трябва да се консумира вода. Ако забравяме това основно правило се смята, че допускаме първата основна грешка в диетата. Защо не пренебрегваме кафето, а водата? Специалистите съветват да се консумира поне литър и половина дневно от така полезната за организма течност.

Не пропускайте хранене. Всяка диета по свой начин е специфична. Ако не изпълнявате стриктно указанията на диетологът, който я е съставил рискувате да не получите желания ефект.

Много често хората не се консултират със специалист по хранене когато започват даден хранителен режим. Пропускат тази важна част и търсят начин сами да се справят със затлъстяването. Те се позовават на различни източници като Интернет, приятелски съвети или списания. Само, че борбата с наднорменото тегло е строго индивидуална. За това една консултация с диетолог може само да помогне. Той ще направи необходимите изследвания и ще ви насочи към най-подходящия режим.

Много важно е да не си поставяте краткосрочни цели. Това само може да ви разколебае. По-добре си поставете за цел да смените начина си на хранене и на живот.

За предпочитане е да не се осланяте само на една диета. Това може да сме отчете като доста значителна грешка. Една подходяща комбинация от няколко може само да засили ефекта на отслабването.

Ако успеете да не правите тези основни грешки и положите малко повече усилия резултатът ще е изненадващ.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *