86 жители на трънско село чакат да дойдат чужденците! Кувейтци строят 150 двуетажни къщи, кореспондентът на Би Би Си Ел Бакари сред мениджърите

Кувейтци ще строят ваканционното селище в трънското село Главановци, научи „Струма“. По документи комплексът ще бъде граден от фирма „Сабрина“ ООД,  със седалище в Казанлък. Нейни партньори обаче са кувейтци. В Търговския регистър като мениджъри на дружеството са записани Мохамед Ахмед Мохамед Ел Бакари, Юсеф Яа Уаа Алатееки и Райчо Кръстев Юлиянов. В компанията има още няколко партньори с фамилията Алатееки, както и още един българин – Владислав Николаев Петров.

По непотвърдена информация единият от мениджърите – Ел Бакари, е най-известният чуждестранен журналист у нас, кореспондент на Би Би Си, арабска редакция, за региона на Балканите и на Националното радио в Египет. Завършил е международни икономически отношения в Египет, има докторат по тази специалност. Притежава диплома от Мароканския университет „Крал Мохамед V”. Работил е и за египетската телеграфна агенция МЕНА. По време на войната в Босна и Херцеговина прекарва в Босна две години и половина. В България е повече от 20 години. Носител е на редица награди за журналистика от всички балкански държави – от Босна и Херцеговина, от Хърватска, от Македония, а последната е от Косово.

Ваканционният комплекс в Трънско ще се намира сред красивата природа на местността Тулбак на село Главановци. Имотът, върху който ще строи комплексът, е с площ 124 875 квадратни метра, собственост е на дружеството и е разположен в границите на защитената зона за опазване на дивите птици „Руй”.

Селището ще включва 150 двуетажни еднофамилни къщи. Те ще са за целогодишно ползване. Всяка от къщите ще е с площ до 250 квадратни метра. Освен това се предвижда да бъдат построени спортно-рекреационен център, търговски площи и басейн. До самия комплекс пък ще бъде направен нов път, който ще е с две платна и широчина 4 метра.

Главановци е високопланинско село в близост до сръбската граница. По последни данни на служба ГРОА в него живеят 86 човека. Въздухът в селото е изключително чист, а природата – красива. В близост до населеното място тече река Ерма.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Сачо

    Мохамед ел Бакари не е кувейтчанин, а египтянин, учил в България. Само изпълнява поръчки на кувейтци.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *