Пролетна супа

Необходими продукти:

½ връзка лапад

½ връзка киселец

½ пакетче коприва

1 средно голяма глава лук

фиде

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. концентрирано доматено пюре

1 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер на вкус

2 литра вода

Начин на приготвяне:

Измийте добре лапада, киселеца и копривата, а след това ги нарежете на дребно.

Загрейте олио в тенджера и задушете нарязания на ситно лук за 2-3 минути. Добавете и нарязаните листа, водата, солта, черния пипер, червения пипер.

Захлупете тенджерата и оставете супата да ври на бавен огън за около 20 минути. След това добавете фидето и доматеното пюре и оставете да вари още за около 15 минути.

Сервирайте супата студена. А ако искате, можете да я комбинирате с кисело мляко.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *