HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СТРАШНА ДРАМА! Момчето, което убило близначки-абитуриентки и приятеля си, иска да умре

Атанас Тонев, който при зверска катастрофа в Стамболийски преди две години погуби близначките-абитуриентки Яница и Виолета Филчеви и приятеля си Ивайло Петров, страда от депресия и ужасно чувство за вина, пише блиц. Той продължава да е в силен стрес и не е в състояние да планира бъдещето си. Според медиците състоянието на момчето се нарича разстройство в адаптацията. Това стана ясно днес в съда в Пловдив, където се обжалва присъдата на шофьорът-убиец.

Атанас Тонев е направил опит да се самоубие преди време, но наблюдателна съседка го видяла и предодвратила трагедията. Сега близките се опасяват, че момчето отново планува да се самоубие и са ужасно притеснени. Пред Апелативен съд Пловдив беше представена съдебно-психиатрична експертиза, която магистратите поискаха, за да си изяснят състоянието на момчето.

То се разплака и отново повтори, че много съжалява, че изказва съболезнования на родителите на приятелите си и че не е искал никой да пострада, но за нещастие се е случила най-голямата трагедия. Тонев получи 8 години затвор и 10 години без книжка от Окръжен съд и обжалва присъдата си.

Адвокат Светлана Званчева, която е защитник на момчето, повтори, че настоява по делото да отпадне квалификацията „особено тежък случай” и настоява присъдата да бъде намалена. Учудващо прокурорът, ангажиран със случая, заяви, че подкрепя искането на адвокатката. 

На това обаче яростно реагира адвокатът на почернените семейства. „Какво не му е тежкото на случай. Загинали са трима млади хора, какво по-тежко от това”, каза адвокат Иван Скорчев и припомни, че Тонев е имал многократни нарушения на пътя и е понесъл административно наказание. До 1 месец съдът ще се произнесе ще ли бъде намалена присъдата на водача, която почерни три фамилии. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *