Топ теми

Домашни бишкоти

Необходими Съставки

масло – 60 г

пудра захар – 100 г

яйца – 2 броя

сода – 1 ч.л. амонячна

оцет – 1 с.л.

ванилия – 1 прахче

брашно

Разбийте добре маслото със захарта и прибавете едно по едно яйцата и амонячната сода, разтворена предварително в оцета, ванилията и доразбийте сместа.

Добавете толкова брашно, че да получите меко тесто, което може да се точи. Разделете го на топки. От всяка разточете кора като за юфка и с подходяща форма изрежете бишкотите.

Изпечете празничните домашни бишкоти в силна фурна, но внимавайте да не потъмнеят.

Така приготвените домашни бишкоти може да използвате за направата на различни десерти с крем или просто да ги поднесете с кафе.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *