Корпус за бързо гърмене и ателие със символа на Благоевград сред атракциите в „Детски панаир“

Над 40 културно-образователни инициативи ще бъдат включени в  тазгодишното издание на „Детски панаир“, което ще се проведе на 4 и 5 юни на площад „Македония“ в Благоевград. Съорганизатори на събитието са Фондация „Изиарт“ и Община Благоевград, а всички прояви за празника на детето са с вход свободен. Работилниците ще се бъдат отворени в рамките на целия ден от 10.00 ч. и 18.00 ч. на площад „Македония”, както и в Регионален исторически музей и Младежкия дом. В рамките на панаира ще има работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Децата на Благоевград ще могат да научат интересни факти за света и природата в специално ателие по наука.

 Едно от новите и най-атрактивни ателиета в програмата е Корпус за бързо гърмене – група млади химици, които ще направят страхотно шоу. Специално за Благоевград ще има и ателие, в което децата ще могат да оцветяват кончета – символа на Благоевград. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

„Детски панаир“ е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория.  Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *