HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

РАЗБИХА СХЕМА „АДВОКАТ НА ДЯВОЛА“ В БЛАГОЕВГРАД! Марто Дебелия превърнал 5 жени в сексробини, печелил по 50 бона на месец

Шефът на БОП – Благоевград Петър Кънев и полицейският инспектор от 1-во РУП – Благоевград Стефан Филипов бяха арестувани за чадър над сводника Марто Дебелия. Акцията бе реализирана днес от Районна прокуратура – Благоевград и „Вътрешна сигурност” на МВР. Полицаите са задържани на работните им места, а Мартин Филипов бе закопчан преди обяд в хотел „Рио“, където контролирал работещите за него проститутки.

При извършените претърсвания в хотела, където Марто ползвал преференциални цени, са намерени две жени, които се съгласили да свидетелстват срещу сутеньора. Обиски са направени още и в хотел „Пилевски“, както и в полицейската приемна в кв. „Запад”, в дома и вилата в село Лешко на инспектор Стефан Филипов, както и в жилището на бопаджията Петър Кънев, който в момента се води шеф на службата, докато титулярят Симеон Симеонов е в отпуск.

Разработката срещу двамата полицаи започнала при пълна конфиденциалност преди месец и половина, след като в Районна прокуратура постъпил сигнал, че над Марто Дебелия е опънат полицейски чадър. Подробности за операцията бяха изнесени вчера от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг, на който участваха районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки, говорителката на Окръжна прокуратура Весела Стоилова и зам. шефът на „Вътрешна сигурност” Павлин Коджахристов.

След постъпилия на 20 април сигнал е образувано досъдебно производство за лично укривателство срещу полицаите, в хода на което са използвани специални разузнавателни средства. Всичко започнало, след като преди време млада жена подала жалба в полицията срещу Марто Дебелия, че я принуждавал да проституира, като била подложена на системен тормоз и заплахи не само към нея, но и към семейството й. С нея обаче се свързал кварталният инспектор в жк „Запад” Стефан Филипов, който започнал да я убеждава да си оттегли жалбата. Сутеньорът също бил информиран за жалбата срещу него и дори получил копие от услужливия полицейски инспектор. Мартин отишъл в дома на жената, взел я оттам и я качил в колата си, като й обяснил, че отиват в полицията. По пътя й наредил да си оттегли показанията, като предварително й дал написан текст, че го обича и че не я склонявал да проституира. На листчето бил посочен и номерът на полицейския кабинет, в който да отиде, като сводникът й казал да го изхвърли, след като препише текста. Пред нея Марто разговарял с инсп. Филипов, с когото я срещнал на паркинга до полицията. 

Подробности за скандалната афера, наподобяваща филма “Адвокат на дявола”, четете в утрешния брой на вестник “Струма”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *