Младата адвокатка от ГЕРБ М. Крумова избрана за председател на ОбС – Кюстендил след тайно гласуване „на поправителен”

Младата адвокатка Михаела Крумова /ГЕРБ/ е новият председател на Общински съвет – Кюстендил. Тя спечели поста след два опита за тайно гласуване. Крумова, която е лидер на групата съветници от ГЕРБ и член на централното ръководство на Жени ГЕРБ, преди време бе и председател на изборния щаб на ГЕРБ, както и на ОИК – Кюстендил. Тя става втората жена начело на местния парламент в най-новата история на България. За шест месеца на поста бе Вася Пешева /ГЕРБ/ в предишния мандат на ОбС.

Изборът на новата шефка не мина без гафове, след като по време на първото тайно гласуване комисията по избора откри две „маркирани бюлетини“ в урната и това блокира избора на Михаела Крумова за председател на ОбС – Кюстендил. Според правилника бюлетините, които имат кръст, поставен на обратната страна, бяха изключени от вота и така се наложи ново гласуване, тъй като нито един от двамата претенденти за мястото не успя да събере 19 от гласовете на присъстващите в залата.
Вчера съветниците в Кюстендил издигнаха кандидатурите на двама нови свои колеги за поста председател. Михаела Крумова бе номинирана от досегашния ОбС шеф Иван Андонов, а съперникът й Стоян Стоилов – от съветника от БДЦ Асен Ряпов.

В крайна сметка Михаела Крумова по време балотажа получи подкрепата на 21 съветници, срещу 16 за опонента й Стоян Стоилов, който е съветник от БДЦ.

„Гарантирам приемственост, Иван Андонов работи изключително добре като председател. Благодаря на всички колеги, които ме подкрепиха. Предвиждам промени в правилника, за да ускорим работата на Общинския съвет. Като председател ще бъда отворена за гражданите, техните сигнали и коментари“, каза новоизбраният председател на ОбС – Кюстендил Михаела Крумова.

Бившият вече председател Иван Андонов й връчи символично ключа от шефския кабинет, като посочи, че в него са стояли видни общественици, които са милеели за Кюстендил, като изрази убеденост, че новият председател ще продължи тяхното дело.
По време на сесията кметът на Кюстендил Петър Паунов обяви, че 250 лв. на декар е най-вероятната компенсация, която ще получат от държавата земеделските производители, които отглеждат овощни градини с череши в община Кюстендил, заради провалената реколта след минусовите температури през април.
„В момента подготвяме документите, които ще входираме в Народното събрание и Министерството на земеделието и храните. В сряда очаквам среща с депутати в парламента, на която да коментираме казуса“, каза кметът Петър Паунов. Така той отговори на въпрос на съветника Валери Йовев за това какво може да се направи от община Кюстендил, за да се компенсират черешопроизводителите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *