Надежда: Извадиха сачмата от бебето, простреляно в корема на майка си по Гергьовден

Извадиха сачмата от главата на бебето, което бе простреляно в корема на жена от софийското село Скравена. В четвъртък хирурзи от „Пирогов” направиха сложна операция, продължила няколко часа. След нейния край на осеммесечното бебе му бе извадена сачмата, която бе заседнала в главата му. Тя попадна там, след като куршум, изстрелян от бащата на детето, прониза матката на майката, съобщава „България днес”.

Лекарите установили, че сачмата се намира в доста деликатна зона. Раната била близо до важен кръвоносен съд. Това принудило лекарите да изчакат малко с операцията. След като детето било стабилизирано, медиците решили да извадят сачмата.
 
„Операцията бе тежка, защото детето е слабо. През миналата седмица бебето бе прехвърлено от реанимацията в неврологията. Бебето имаше травма в мозъка. Интервенцията бе наложителна. Тя бе животоспасяваща за детето”, обясниха от „Пирогов”.
 
Все още не е ясно дали детето ще има някакви усложнения, ако оцелее.
 
Невероятната кървава драма се разиграла навръх Гергьовден. Тогава, докато празнували, 26-годишната майка Стойка и бащата на детето, 31-годишният Иван, се скарали жестоко. Той извадил пушка, която била незаконна, и гръмнал жена си в корема. На място веднага дошла линейка, която откарала Стойна с обилно кървене в болницата. Лекарите направили секцио и извадили бебето, което било ранено от сачмата в главичката.
 
„Стойна е в шок от случилото се. Стресът, който изживя, не може да премине толкова бързо. Не е очаквала, че подобно нещо може да й се случи. Притеснява се и за детето. Трудно й е”, разказаха близки до 26-годишната жена, която има още две деца от Иван.
 
Според съседи повод за инцидента е голямото количество алкохол, приет от мъжа.
 
„Бяха доста пийнали. Алкохолът е виновен за всичко. Иван е добро момче. Грижи се за семейството, но след пиенето следват глупости”, коментират съседи на двойката от Скравена.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *