Разплетоха убийството на гърка, намерен във фризер на българка в Атина

Полицейското разследване за разкриването на извършителите на убийството на 63-годишния Василис Кокинис, чийто труп бе открит във фризер в атинското предградие „Калитеа” приключи. Обвинени за престъплението са 49-годишната му бившата съпруга от Варна Анелия Александрова, която е от ромски произход, друга 26-годишна българка, която е задържана, 29-годишен румънски гражданин и 32-годишен българин, който се намира в затвора Нигрита за извършване на множество престъпления. За двете българки има издадени заповеди за арест, съобщава „Български новини”. Предполага се, че 26-годишната българка е свръзката между съпругата и румънския гражданин в уговаряне и поръчка на извършеното убийство.
 
Жестокото престъпление бе разкрито през 2015 г., когато труп на мъж бе намерен във фризер в апартамент на улица „Евангелистриас” 37 в  атинското предградие „Калитеа” от съдебен изпълнител. Той влязъл в апартамента с помощта на ключар, за да предаде заповед за напускане на българска гражданка, която живеела в него.
 
Жертвата е 63-годишен гръцки гражданин, пенсиониран моряк, който бил поставен във фризера с вързани ръце и крака, а устата му била запушена с тиксо. По стените на фризера имало капки кръв. Според съдебния лекар Султана Мариану, жертвата е била за повече от една година във фризера в ембрионална поза, с вързани ръце и крака. За да бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта, тялото трябваше да бъде размразено.
 

В процеса на разследване стана ясно, че убийството има пряка връзка с парична сума в размер на 230 000 евро, които изчезнали. Парите били внесени в банкова сметка на непълнолетния син на двойката от бащата на жертвата и дядо на детето, който междувременно починал. Двамата родители били сътитуляри на сметката. От полицията смятат, че жената е взела парите и заминала с детето за България.
 
По същото време братът на жертвата информирал полицията за изчезването на 63-годишния мъж. Според източници двойката се разделила около три месеца преди изчезването на мъжа. След раздялата той се преместил в друг свой апартамент на улица „Аристотелус” в „Калитеа”.
 
Гръцките власти разполагат с данни, които доказват, че отношенията между двамата са били много лоши. Братът на жертвата бил запознат с конфликтите между двойката, които дал в показанията си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *