Ст. треньорът на юношеския „Сокол” е в стабилно състояние

Няма опасност за живота на 62-годишния ст. треньор Димитър Танков  на юношеския „Сокол” – Марково, който пострада най-сериозно при катастрофата в Ришкия проход в събота. Там малко след 15 ч. автобус с 16 млади футболисти и техни ръководители се удари челно в ТИР с турска регистрация.

10 тийнеджъри бяха транспортирани с линейки до МБАЛ-Бургас, други двама – в УМБАЛ „Дева Мария”. В началото изглеждаха доста стресирани от случилото се, но след прегледи и обработка на раните бяха пуснати да си ходят у дома, дори си направиха снимка за спомен с дежурния в спешното д-р Димче Миладиноски.

Старши треньорът Танков е единственият хоспитализиран, той е в неврохирургията заради травми по главата и контузия на шията, пише „24часа“. Отделно има и фрактура на лява ръка. Пациентът е контактен и стабилен, увериха от отделението. Засега той остава под лекарско наблюдение.

Изписани са и двете момчета, които бяха приети в УМБАЛ „Дева Мария“.

За пътния инциден е образувано досъдебно производство. При огледа е установено, че автобусът е напуснал своята лента и е навлязъл в насрещното, но причините за това тепърва ще се изясняват. Шофьорът на футболистите е категоричен, че е карал със съобразена скорост, но колата е поднесла – според него заради разлято на пътя масло.

Предстои извършването на експертизи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *