ИНИЦИАТИВА! Млади семейства от Дамяница превърнаха 5 дка общински терен в райски кът

Изоставената запустяла общинска градинка в санданското село Дамяница, разпростираща се на около 5 дка земя, бе превърната в истински рай от група млади семейства от многолюдното село, намиращо се в долината на р. Струма.

За разлика от много други села в България, в които са останали предимно възрастни хора, в Дамяница има много млади семейства с деца. Именно няколко от тези млади семейства са потърсили съдействие от началника на „Озеленяване“ в Сандански Г. Каменаров да се погрижат за занемарената градина и той веднага откликнал. Засадени са десетки красиви дръвчета, монтирани са кошчета и пейки за отдих, на които майките да седят, докато децата играят на воля. Родителите се включиха в разчистването на терена. Събрани са над 10 камиона боклуци.

Днес младите майки Красимира Владимирова, Рени Танева, Галина Банчева, Дарина Златинова, Ваня Иванова и др.заедно с отрочетата си се възхищават на чистия парк с детски кът, в който децата им, 2-г. близначета Анна и Кристиан Иванови, Павел Сливков, Иван Вълков, Дани Стоянов, Ванеска и Благой Иванови и т.н., имат възможността да играят на воля.

За саморъчно направените детски съоръжения се погрижили грижовните татковци – земеделските производители от селото Вангел Вълков, Методи Иванов, Лъчезар Сливков, Владимир Банчев и баща му Методи, който е майстор-дърводелец. Освен това 5-декаровата площ е напръскана с препарат срещу бълхи и кърлежи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *