HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

„Несъстоялият” се съветник от ДПС И. Джинджи оглави ДОСТ в Пиринско

Неуспелият да стане общински съветник от ДПС в ОбС – Гоце Делчев Исмаил Джинджи от село Корница бе избран вчера за лидер за Благоевградска област на новата партия на Лютви Местан ДОСТ на учредителна конференция, която се проведе в областния център. Джинджи е и бивш лидер на младежката структура на ДПС. На последните местни избори през 2015 г. той не можа да стане общински съветник, след като изборът му бе заличен по настояване на ДПС, защото използвал преференциален вот въпреки изричната вътрешнопартийна забрана на централното ръководство.

За заместник на Исмаил Джинджи конференцията избра Шабан Молла от другото гоцеделчевско село Брезница. Областният съвет на ДОСТ се състои от 21 членове, сред които Ваня Чаушева от сатовчанското село Кочан и загубилият местния вот за кмет на Буково Азим Менк.

110 делегати се включиха в учредителната конференция, в Благоевград дойдоха и над 30 гости, сред тях цялото централно ръководство начело с лидера Лютви Местан. В залата сред присъстващите бе забелязан и Мустафа Ликов от гърменското село Рибново, бивш общински съветник от ДПС – Гърмен, известен и покрай участието си в телевизионно шоу „Фермата”.

Лютви Местан използва стар политически трик да привлече внимание към непопулярната си в Пиринско партия, като атакува един от емблематичните политици на Благоевград, бившия кмет Костадин Паскалев.

Той се обърна задочно към него с думите: „Искам да изпратя един много кратък хабер на един отново реактивиран член на ръководството на БСП от Благоевград – Костадин Паскалев, който онази сутрин по една национална телевизия отправи призив към съда да не регистрира партия ДОСТ. Господин Паскалев изглежда бърка времената, в които живеем. Можеше да разпорежда на съда и го правеше в годините на тоталитарното управление на онзи диктатор, на чийто паметник в Правец те, уж социалисти, членки на Партията на европейските социалисти, положиха венци пред паметника на диктатора Тодор Живков. По времето на управлението на този диктатор ръководството на партията на Паскалев можеше да разпорежда на съда кого да регистрира и кого не, кого да осъди и кого да помилва. Но България вече е член на ЕС и НАТО и за Паскалев е полезно да знае, че такава груба намеса в работите на съда в условията на демокрация не е възможно“, каза Местан.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *