HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЕКСКЛУЗИВНО! Цвети Пиронкова разказа за баща си, любимия си и победата над Радванска!

Не съм очаквала победата над Радванска, но се надявах. Изпитах чисто щастие. Може би хората не осъзнават, че това за нас не е просто една игричка, в която гониш топка. Тук ние влагаме цялата си енергия, това е животът ни”, сподели Цвети Пиронкова в предаването “Комбина” по Нова тв.

“Този сезон започнах по не много добър начин, но в играта ми от миналата година аз наблюдавам растеж. По едно време си казах ”защо играя толкова добре, а няма резултати”, но накрая се получиха нещата”, разказа спортистката.

Запитана колко време й е нужно, за да си прости дадена загуба, тя отговори: “Много зависи от момента и от това как е протекъл мачът. Имаш неудобни съперници, които много пъти са те били, но трябва да се опита отново и отново, докато в един момент се получи. Освен Радванска, и Саманта е един от най-неудобните ми съперници, от нея също имам доста загуби”.

“Определено се чувствам по-добре, когато имам подкрепа от най-близките ми хора – баща ми от дете ме гледа. В Париж беше почти цялото ми семейство, това направи атмосферата още по-приятна. Като бях по-малка ги търсех с поглед, но сега предпочитам сама да си изживея емоциите и да се представя по-добре. Видях малко просълзени очи, но то и аз самата се просълзих след победата над Радванска, защото твърде много я исках”, заяви Пиронкова.

Тя разказа, че баща й е най-големият й съдник. “Всички играем тенис – брат ми, сестра ми, братовчедите ми. Татко запали в нас страстта към този спорт и каза, че, ако успееш да се реализираш, се потапяш в нов свят, който е много вълнуващ. Баща ми всеки ден е на кортовете и играе. Чувала съм много тенисисти да казват, че не искат децата им да се занимават с този спорт, но аз няма как да не запозная детето си с тениса. Ако то реши да се занимава с друго, няма проблем”, разказа Цвети.

Относно медийното вълнение върху връзките на Гришо Цвети каза: “Не мисля,  че Григор парадира с връзките си, а по-скоро той е преследван от медиите. Върху мен няма такова внимание като към него, но аз бягам от това. Подкрепата, която получавам от любимия си, не мога да я получа от никой друг. Той е бивш спортист и също играе тенис – аз го научих. Не обичам да споделям детайли около личния си живот. Това е едно пространство, което не е нужно да бъде показано”.

“Дядо ми Никола също много се вълнуваше от нашето развитие. Той ме заведе на първия турнир и беше с мен, когато спечелих първия си турнир в Бургас. Няма как дядо ми да не ми липсва, аз му посветих първата си титла”, допълни тенисистката. 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *