Футболен Благоевград се размечта за олигарха В. Златев, похарчил 1 млн. за 50-г. си юбилей

Футболен Благоевград се размечта за олигарха Валентин Златев, който за 50-годишния си юбилей преди 6 месеца похарчи близо 1 млн. лв. за своите гости. В последно време сред феновете в областния център все по-упорито името на шефа на „Лукойл-България“ се спряга за бъдещия благодетел на ОФК „Пирин“, индикации за пожелателна поява на кандидат да поеме клуба даде управителят на орлетата Венко Попов.

„Дано за новия сезон наистина се намери генерален спонсор и така да отпаднат повечето ангажименти на общината за финансирането на отбора”, си пожела шефът на зелено-белите. Бившият защитник призна за липсата на свежи пари за входящи трансфери, както и за изтичащите договори на немалка част от настоящите футболисти, цитиран от „Меридиан мач”.

„Ние не можем да си позволим да купуваме играчи. Това обаче е добра възможност за реализация на собствените млади кадри. Разчитаме също на местни момчета, които са в други тимове, и на подходящи свободни агенти. Имаме нужда от 4-5 нови попълнения, за да вдигнем конкуренцията. Задължително ни трябва нападател, с когото вече преговаряме. Предстоят разговори с онези състезатели, на които контрактите им свършват в края на месеца и които са доста на брой. Решаващата дума е на старши треньора”, коментира В. Попов, но без да навлиза в повече конкретика и без да обели нито дума за това остава ли любимецът на феновете Наджи Шенсой.

Пиринският началник определи формата от 10 отбора в „А“ група като несполучлив. „Разликата между елита и втория ешелон е голяма, видя се и тази година. Който и да влезе от „Б“ група, е потенциален изпадащ. Затова по-удачен е вариант според мен е първенство поне с 14 отбора, така ще бъде по-интересно и повече хора ще идват на мачовете”, каза в заключение управителят на общинското футболно дружество.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *