Феновете на орлетата настръхнаха срещу уволнението на Н. Шенсой, неизплатена премия от 20 000 евро в основата на раздялата

Феновете на орлетата настръхнаха срещу уволнението на треньора Наджи Шенсой, който изпълни успешно наглед невъзможната мисия да спаси ОФК „Пирин“ от изпадане от „А“ група и се превърна в най-големия любимец на агитката в новата история на клуба.

Духовете в Благоевград разбуни слухът, че през уикенда косоварят с турски паспорт е пристигнал в областния център на Пиринско за среща с клубното ръководство, за да си получи премията от 20 000 евро, обещана му, ако остави отбора в елита, но след като бонусът не му бил изплатен, си тръгнал със заканата да не стъпва повече на стадион „Христо Ботев“. В основата на конфликта било и искането му за увеличение на бюджета за новия футболен сезон и привличането на класни попълнения, което също е отхвърлено.

„Нито съм го виждал, нито съм го чувал. Уговорката ни е да дойде в Благоевград в сряда или четвъртък и тогава да става, каквото ще става”, направи опит да потуши недоволството управителят на общинското футболно дружество Венко Попов, срещу когото основно бе насочен гневът на ултрасите, призовали го да хвърли оставка заради провала на преговорите с Шенсой.

По-късно през деня от седалището на орлетата – улица „Дъбравска“ 1, излязоха и с нарочна декларация, в която отричат за скандала. В нея се казва: „Във връзка с разразилата се полемика и публикации, които, меко казано, заобикалят фактите, свързани с бъдещето на треньорския пост за предстоящия сезон в „А“ група, ръководството на ОФК „Пирин“ ЕООД иска да ви увери, че скандали в клуба не е имало и няма как да има. Треньорският щаб изпълни поетия ангажимент и задачи, поставени от клуба, което донесе радост на всички нас. За бъдещето в тази насока трябва да се изчака случването на събития, които не са контролирани от клуба /б.а. вероятно се визира все още неуточненият формат на първенството за новия сезон/. Когато пред клуба има ясна картина за предстоящото, ще бъдат поставени реални цели, както и ще бъдат потърсени правилните хора, които могат да се справят с тях според клубните претенции и възможности. Призоваваме привържениците, желаещи да бъдат коректно информирани, да не се поддават на зловредни слухове и интриги“, гласи посланието на пиринските началници.

След последния официален мач преди десетина дни Н. Шенсой ясно даде да се разбере, че е готов да остане начело на отбора, но при изричното условие за финансова обезпеченост и селекция, която да позволи преследването на челните места в класирането, а не да се повтори голямото треперене за елитния статут през последната година. „Нямаме пари за купуване на футболисти, трябва да се насочим предимно към собствени кадри и свободни агенти”, предупреди обаче управителят В. Попов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *