HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Митьо Очите оцелява при трети атентат – бомба уби жена му и брат й

Димитър Желязков-Митьо Очите минава за щастливец, защото успя да оцелее в няколко атентата, както това стана и по-рано тази вечер пред дискотека “Айсберг” в Слънчев бряг, където се разрази истинска гангстерска война с жестока престрелка, при която са ранени двамат души.

Първият зловещ атентат срещу Несебърското страшилище, както го наричат в града, беше през ноем­ври 2001 г, когато взривиха колата му, паркирана пред дома му. Криминалното деяние обаче остави тежък отпечатък в живота на гангстера, защото загина неговата съпруга Тянка, която е и майка на голямата му дъщеря Станислава. Падна в жертва и брат й Славчо, по прякор Рамиреса, и двамата му бодигардове.

„Митьо едва го преживя. Върза си червен конец на ръката, за предпазване от враго­ве, но не го носи дълго време. Ходеше по църкви да се моли, но получи ли спокойствие за душата, не получи ли – това не мога да ви кажа”, казва приближен до боса.

„Доста хора му треперят още от 90-те, когато ми­наваше за представител на страховитата борческа групировка ВИС-2. Митьо сега е бизнесмен, но започна да се развива като шофьор. Завършил е шофьорски техникум, има и книжка за тираджия.

Въртя геврека на разни камиони, докато не се вля в структурите, ако го питате, ще ви каже, че дори и живеел на кредит. Преди година и половина, малко след като бе излязъл от затвора, пак преживя покушение, но по-леко. Отново му се размина. Заговори се, че има светец покровител, но кой е – той си знае. Едва ли ще тръгне да го споделя с всеки. Има си официална приятелка – Антигона, дете и от нея. Говори се, че имуществото му се оценявало на над 10 милиона лева, всичко до последната стотинка било изкарано с пот”, твърди запознат с делата на мафиота в Несебър.

 

Димитър Желязков има няколко присъди зад гърба си. Едната е за водач на организирана престъпна група. Почти 5 години прекарва в затвора в „Белене”. За да скъси наказанието, босът прави пълни самопризнания.

Според оперативна информация от търговия с наркотици Очите печели по около 200 000 лева месечно. Задържан е десетки пъти по различни обвине­ния в нерегламентирана дейност. Срещу него и в момента има висящи дела за въоръжен грабеж, побой и отвличане на наркодилъри, които не му отчели нужния процент, пише Пик.

 

 

Димитър Желязков с двете му деца преди да влезе в затвора

 

 

Колата, в която през 2001 г. загина съпругата на Митьо Очите след бомбен атентат

 

 

Порасналата дъщеря на Очите – Станислава, демонстрира висок стандарт на живот

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *