СЛЕД НАМЕСА НА ПОЛИЦИЯТА! Общински служители атакуват с проверка комплекс „Авалон“

По решение на Общински съвет – Петрич служители на отдел „Архитектурно-строителен контрол” към Общинска администрация по заповед на кмета Димитър Бръчков извършиха проверки за незавършено строителство на територията, ползвана от комплекс „Авалон”, и на територията на съседния частен имот, върху който е изградена автомивка. На проверките присъстваха главният инженер на общината Николай Попов и главният архитект Владимир Митрев.

От Общинска администрация изразиха възмущението си, че проверяващите не са били допуснати до тази част от проверявания имот, която е общинска собственост. Освен това служители на комплекса демонстративно започнали да снимат с телефоните си общинските служители.

Върху общинския имот са изградени ресторантът, детският кът, пицарията, барбекюто, откритият бар и навесите за тенти. Масите за хранене също се намират върху общинска земя. За монтиране на маси върху общински имот се изисква решение на Общински съвет. В случая с комплекс „Авалон” няма решение на Общинския съвет за монтиране на масите, разкриха проверяващите.

След като не били допуснати в част от имота, те потърсили съдействие от полицията. След един час, придружавани от полицаи, те влезли да извършат необходимите замервания, за да се установи каква част от общинския имот се ползва от комплекса. В хода на проверката е установено, че в началото на миналата година фирма „Авалон” АД е продала комплекса на друга фирма – „Дефенс груп”. След продажбата обаче не са били направени промени в кадастралната карта. В самата сграда на комплекс „Авалон” проверката е преустановена, но тя ще продължи след пълното изясняване на собствеността.

В съседния частен имот с автомивка е установено, че липсва подпорна стена на границите на имота с улицата покрай училище „Христо Смирненски”, което според проверяващите създава риск от срутване на улицата, която е общинска собственост. Направено е предписание за изграждане на подпорна стена. На този имот проверяващите са установили два незаконни поставяеми обекта – автомивката и поставяем обект, който се ползва за охраната на обекта. В законовите срокове ще бъдат направени всички предписания за премахване на незаконните обекти, в това число и на тези, които са изградени в общински имот, съобщиха от Общинска администрация – Петрич.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *