4 версии за кървавата вендета срещу Митьо Очите

Четири са основните версии, по които работят разследващите за кървавата вендета срещу Димитър Желязков. Според разследващите основните мотиви за стрелбата срещу него и гардовете му в Слънчев бряг са интереси в някои доходоносни незаконни дейности – бежанци, наркотици, проститутки и таксита.Бандата на Митьо Очите прекарва сирийци и афганистанци през Малко Търново, пише „Уикенд”. Основни конкуренти в престъпната дейност са охранителният бос Николай Мечков и Кюфтето, които бяха арестувани преди дни.

Според запознати месечната печалба от трафика на бежанци надхвърля 1 милион лева. Счита се, че от началото на кризата с мигрантите до днес бургаските банди са лапнали общо над 10 милиона лева. В последните месеци Митьо Очите е започвал да губи позициите в трафика, което го е изнервило.

Макар и да не се занимава пряко с търговията на дрога, Митьо Очите прибира лепта от всички банди, които пласират наркотици по жното Черноморие. Това лято позициите на Очите са завзети от охранителната фирма VTA, гравитираща в миналото около СИК. Димитър Желязков атакува дилъри, плащащи си на представителя на VTA на морето Николай Мечков.

Всяко лято в Слънчев бряг и региона се изсипват между 500 и 800 проститутки. Тази година се очакват солидни печалби заради прогнозирания сериозен ръст на чуждестранни туристи. Затова и апетитите кой да контролира леките момичета, са засилени. След като от играта бе изкаран сливенският сводник Атанас Мъндев, Митьо Очите и бандата на Кюфтето спорят за контрола върху жриците на любовта. Счита се, че една оборотна проститутка прави около 1000 лв. на ден, от които половината прибират покровителите й, пише изданието.

Зетят на Митьо Очите контролира най-голямата такси фирма на юг от Бургас, която задължава шофьорите да работят за нея, отчитайки й сериозен процент. В същия сегмент интереси има и благоевградски подземен бос, работещ съвместно с тандема Николай Мечков – Кюфтето.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *