Бъчварова: Само Митьо Очите е бил с бронежилетка

Единствено Димитър Желязков – Митьо Очите е разполагал с бронирана жилетка по време на инцидента в Слънчев бряг, пише “24часа”. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в НС. Тя дойде по настояване на парламентарната група на БСП да разясни случая от миналата вечер в Слънчев бряг, при който бе тежко ранен Димитър Желязков и един човек бе убит. Според Бъчварова няма политически чадър върху престъпни елементи в Слънчев бряг. Инцидентът е възникнал спонтанно след спречкване за две паркоместа. 

Не отговарят на истината твърденията за предварително организирана акция, а хората на Очите са дошли по един-двама, а не организирано и не са били въоръжени. Единственото оръжие, което е било намерено е газов пистолет със заличен номер и един нож. 

Бъчварова отхвърли твърденията за брадви у привържениците на Митьо Очите. Тя отхвърли категорично и твърденията на ген. Атанас Атанасов, че в нощта след инцидента тя и премиерът Бойко Борисов са били в Бургас. Тя обяви, че вероятно ще предприеме съответните мерки срещу такива лъжи. Към този момент се издирва само едно лице от замесените в инцидента в Слънчев бряг.

Бъчварова похвали бургаската полиция за бързата реакция. Тя съобщи, че още на 3-4 юни в Бургас е била проведена акция и са били задържани 16 лица, съпричастни към престъпни действия. Нощес полицейската акция е продължила, като са били проверени 3194 лица, 236 барове, 140 зали за хазартни игри. В резултат на тези действия са били задържани 90 лица. Министър Бъчварова отказа да отговаря на конкретни въпроси т.к. в момента тече разследване.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *