Запечени чушки с крем сирене и прошуто

Необходими продукти:

За чушките:

4 средно големи зелени чушки

зехтин и малко сол за поръсване на чушките

300 г крем-сирене

50 г прясно настърган пармезан

70 г прошуто, нарязано на дребно

2 големи яйца, леко разбити

1 чаена лъжица нарязана прясна мащерка

1 супена лъжица нарязан пресен босилек

За хлебните трохи:

50 г от средата на бял хляб, нарязана на кубчета

20 г лешници

щипка малдонска сол

2 чаени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Фурната се нагрява на 180ºC. Подготвя се тава, която се застила с хартия за печене.

Чушките се срязват на две по дължина и с помощта на остър нож се отстраняват семенниците и жилките. Намазват се от вътрешната страна с малко зехтин и се посоляват с малко сол.

В купа се смесват крем-сиренето, пармезанът, прошутото, мащерката и босилекът. Добавят се леко разбитите яйца и всичко се разбърква хубаво. Тази смес се разпределя в чушките. Не добавям сол, тъй като наличната в прошутото и пармезана са ми достатъчни.

За трохите хлябът, лешниците и щипка сол се смилат в кухненски робот на едри трохи. Добавя се зехтинът и сместа отново се разбива за кратко, докато хлябът се овлажни от зехтина. Трохите се поръсват върху чушките.

Чушките се подреждат в тавата и се пекат 40 минути. Сервират се топли или студени със салата от домати.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *