HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

9 неща, които богатите правят иначе

Оказва се, че ежедневните навици могат да бъдат основен фактор, определящ нашето благосъстояние. Томас Корли в продължение на 5 години изучава живота както на изключително богатите, така и на бедните. По време на изследването си той успява да определи кои са “навиците на богатството” и съответно – “навиците на бедността”. 

Ще споделим с вас откритието му. 

1. Успешните хора поставят пред себе си ясни цели и ги държат на видно място пред погледа си. “Аз се съсредоточавам върху целите си всеки ден”. Тази фраза е вярна за 62% от богатите и за 6% от бедните. За да разберете, че целите ви са правилни, те трябва да отговарят на два критерия: – трябва да бъдат достижими – реализацията им трябва да зависи изцяло от вас, а не от външни фактори. 

2. Те знаят, че задължително трябва да отметнат задачата днес. “Аз разполагам със ясен списък със задачи”. Тази фраза е характерна за 81% от богатите и за 19% от бедните. 

3. Богатите не гледат телевизия “Гледам телевизия по-малко от час дневно”. Тази фраза е вярна за 67% от богатите и за 23% от бедните. 78% от бедните гледат реалити предавания. Сред богатите този навик е налице само при 6%. 

4. Те четат, но не за удоволствие. “Обичам да чета” – това твърдение е вярно за 86% от богатите и за 26% от бедните. Богаташите обаче отделят време не за художествени текстове, а за научна литература – в частност книги за самоусъвършенстване. Според изследването на Корли богатите в САЩ отделят по 30 минути дневно за четене на статии и книги, посветени на саморазвитието. 

5. Те слушат аудиокниги “Слушам аудиокниги по време на пътя до работата”. Това казват 63% от богатите и едва 5% от бедните. 

6. Те редовно работят извънредно и извън офиса “Правя повече, отколкото работата ми изисква”. Това е вярно за 81% от богатите и за 17% от бедните. Изчисленията на Корли показват, че богатите хора работят повече от 50 часа седмично. 

7. Те не се надяват на джакпот “Редовно играя тото”. Това твърдение е вярно за само 6% от богатите и за 77% от бедните.

8. Те следят своето тегло и се грижат за здравето си “Изчислявам приетите калории всеки ден”. Това правят 57% от богатите и 5% от бедните. Грижата за здравето е основен приоритет на богатите хора и е ключ към успеха. 9. Те винаги се стремят да бъдат усмихнати “Използвам конец за зъби всеки ден”. Това твърдение е вярно за 62% от богатите и само за 16% от бедните. /profit.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *