HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Обезвреди свекървата

Когато в Google напишете думата „свекърва“, излизат точно 58 200 съвпадения, а заглавията на първа страница са само оплаквания от изпатили момичета.

Защо тази жена играе толкова важна роля (дори и не предполагаш колко) в отношенията ти с половинката и как да се справиш с нея в различните ситуации, в които е възможно да изпаднете двете?

Вероятно при първата си среща с митичното същество, наречено „свекърва“, ти дори и не предполагаш какво можеш да очакваш от него. Мислиш си, че тя трябва да е невероятна жена, щом е успяла да отгледа такъв страхотен син, но в най-скоро време проблемите започват. По един или друг начин научаваш за налудничавите неща, които минават през главата й – като например, че се прибираш по-късно от работа, не защото колежката ти е в отпуска и си затънала до шия в задачи, а защото не ти се чисти и не искаш да се погрижиш за скъпоценното й момче. Пред теб обаче тя не казва нито дума по въпроса, дори не ти прави забележка, а се смее и заема твоята страна в малките ви спорове с половинката.

След това започва да хвърля камъчета в твоята градинка – от сорта на как тя е искала да ти даде нещо (за което много добре знае, че няма да ти хареса), а ти, лошата, не си го пожелала. Например, ако си замълчиш, нещата ще се влошават все повече, затова изведи въпросната личност, която ти вгорчава живота, на кафе и се опитай да поговориш с нея. Твърде е възможно тя просто да се тревожи дали синчето й е в добри ръце и постоянно да търси доказателство за това, но бъди готова и за неприятни изненади.

Като да речем фактът, че половинката ти е качила 10 кила в нейните очи е равнозначно не на това, че го гощаваш с вкусни манджи, а че толкова си го занемарила, че е принуден да преживява на сандвичи, мазни пици и картофки. В този случай е добре да й обясниш, че гаджето ти вече е голям човек и няма нужда някой да му пъха лъжици в устата, както и, че ако толкова му се яде нещо, а ти си заета в този момент, е напълно способен сам да си го сготви. Време е тя да разбере, че птиченцето е излетяло от гнездото й и е толкова самостоятелно, че да си създаде свое собствено, в което и тя ще има достъп, но в определени граници. Ако пък съществото срещу теб се окаже имунизирано срещу чара ти и упорито не желае да ти гласува доверие, в никакъв случай не сваляй гарда и си имай наум старата поговорка: „Дръж приятелите близо, а враговете – още по-близо“. Внимавай как говориш в нейно присъствие, защото имай предвид, че всяка твоя дума може да бъде интерпретирана по хиляди начини, до един не в твоя полза. Помни, че в очите на половинката си ти трябва да си най-добрата, най-милата, най-жертвоготовната жена, която търпи всичко, което майка му й излива на главата в името на неговото щастие. Така ще провокираш древния инстинкт, залегнал в мъжете, да пази и защитава по-слабите и неоправданите, особено що се отнася до жени. Малко по малко той сам ще заеме твоята страна и заедно ще станете непобедим тандем!Блясък

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *