Валежи и гръмотевични бури в цялата страна

Жълт код за валежи и гръмотевични бури е обявен за цялата страна за 13 юни. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. При тази степен на предупреждение са възможни локални наводнения и затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг. При жълт код за гръмотевична дейност хората в планински, горски и открити местности трябва да бъдат изключително внимателни.

През следващото денонощие ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. 

В първия ден от новата седмица времето ще бъде облачно с валежи, придружени с гръмотевици. Около и след обяд в Западна и в Централна България валежите ще са значителни по количество. Възможни са градушки. Ще духа слаб, в Югоизточна България – умерен до силен вятър от юг. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.

Над планините ще бъде облачно. Около и след обяд ще започнат валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м – около 10 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Около и след обяд главно над южното крайбрежие ще започнат краткотрайни превалявания. Там ще духа и умерен до силен вятър от юг. Максималните температури ще са 22-26 градуса, температурата на морската вода е 20-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *