HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

15 г. решетки за арменец пробол фатално с нож 35-г. мъж в пернишко заведение

15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване наложи Пернишкият окръжен съд на арменския гражданин, постоянно пребиваващ в България Артур Мхоян. Присъдата е заради убийството на Драгомир Славчев, извършено на 1 февруари 2015 г. в пернишкото заведение „Стотинката“.

Скандалът в заведението се разразил късно след полунощ около 3 часа, когато двамата с Драгомир се скарали, а Мхоян го пробол два пъти с нож, като единия удар е в коремната област и не е смъртоносен, но вторият е бил в сърцето и е срязал главната артерия. 35-годишният мъж издъхнал от кръвозагуба пред очита на съпругата си.

Артур Мхоян успява да избяга от заведението, но ден по-късно бе открит в апартамента на сестра си в Радомир. След задържането му бе наложена мярка за неотклонение „домашен арест“, който с набложената му присъда се приспада.

Мхоян трябва да плати 25 000 лв. кръвнина на съпругата на жертвата, 4 700 лв.  разноски по досъдебното производство и 1 000 лв. на ВСС. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския яапелативен съд като и двете страни са категорични, че ще обжалват.  До окончателното решение по делото Мхоян остава под домашен арест. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *