Унгария наказа Австрия с 2:0

Унгария победи с 2:0 Австрия в Бордо в първия мач от надпреварата в Група „F“ на шампионата във Франция. „Маджарите“ се наложиха с попадения през второто полувреме, дело на играещите в германския шампионат Адам Салай (62) и Золтан Щибер (87). 

Както вече е известно, в този мач именитият вратар на унгарците Габор Кирай постави нов рекорд за най-възрастен футболист на европейски финали със своите 40 години и 74 дни. В днешния мач той подобри досегашното върхово постижение на Лотар Матеус от 39 години и 91 дни. Кирай отново беше в легендарния си анцуг, който носи на всеки свой мач от 20 години насам, пише пик. 

Двубоят започна вихрено с възможност за гол още в 30-ата секунда, когато Дейвид Алаба шутира с левия крак, но топката се отби в страничния стълб на Кирай. 

Алаба получи втори шанс за попадение в 10-ата минута, когато беше намерен от Марко Арнаутович и стреля, но право в ръцете на Кирай. 

През второто полувреме и двата тима искаха да стигнат до бърз гол. Още при първата акция на „маджарите“ десният бек Атила Фиола опита късмета си от около 20 метра, но без успех. Далеч по-опасно беше в 48-ата и 49-ата минути, когато при две поредни атаки на австрийците Алаба центрираше отляво. 

Така се стигна до 62-ата минута, когато Клайнхайслер и Салай комбинираха отлично и нападателят се озова срещу вратаря на Австрия и с лекота реализира. 

Малко след това австрийците останаха с 10 човека, след като Александър Драгович извърши грубо нарушение в наказателното поле на противника и получи втори жълт картон. 

Австрия пропусна да възстанови равенството в 73-ата минута, когато Марсел Забицер бе изведен на добра позиция, но не отправи добър удар. 

Светкавична контраатака в 87-ата минута изведе влезлият като смяна Золтан Щибер срещу стража на австрийците Алмер и ефектно го прехвърли за крайното 2:0. 

Австрия – Унгария 0:2

0:1 Салай (62)

0:2 Щибер (87) 

Австрия: Алмер, Клайн, Драгович, Хинтерегер, Фукс, Баумгартлингер, Алаба, Арнаутович, Харник, Юнузович, Янко 

Унгария: Кирай, Фиола, Гузмич, Ланг, Кадар, Гера, Наги, Клайнхайслер, Немет, Джуджак, Салаж  

Другата среща днес: 

22:00 Португалия – Исландия (група F) – БНТ1/БНТ HD

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *