HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Инцидент в “Орлова чука”! Безпомощен мъж колабира два пъти, настанен е в реанимация

63-годишният Л. Величков от Гоце Делчев е в критично състояние, след като колабирал и два пъти за по-малко от 12 часа е обслужван от спешните медици в Благоевград. Той е открит в безпомощно състояние, неконтактен и изнемощял късно вечерта в кв. „Орлова чука“ в Благоевград, където живее временно в социално жилище, след като останал без дом.

За инцидента с Л. Величков още същата вечер е информиран ръководителят на структурата М. Донева, социални работници пристигнали в болницата. След лекарския преглед и стабилизирането му 63-годишният мъж е освободен. Състоянието му отново се влошило вчера около обяд и той отново загубил съзнание, но тъй като центърът за временно настаняване не предлага медицинско обслужване, повторно е транспортиран до благоевградската болница. Свикан е лекарски екип за консултации и Величков е приет за интензивно лечение в реанимация.

Пациентът е в тежко общо състояние, на самостоятелно дишане е, на този етап причините се уточняват, предполага се, че има здравословен проблем, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р О. Митев.

От община Благоевград съобщиха, че 63-годишният мъж е настанен в лебечно заведение по преценка на медиците. От седмица се почувствал зле, социалният работник Т. Каракостов е информирал за недоброто му физическо състояниев. След съвместна работа на община Благоевград и дирекция „Социално подпомагане“ са предприети действия за транспортиране на мъжа до община Гоце Делчев след стабилизиране на състоянието му в МБАЛ – Благоевград.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *