HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

НЯМА ДА ПОВЯРВАШ за какво Роналдо харчи своите милиони

Според последните данни на Forbes, Кристиано Роналдо е най-скъпо платеният футболист в света през 2016 година. Средствата му са от контракта с Реал, който е за няколко десетки милиона долара и от многомилионните рекламни договори, които той има.  Така за последните 12 месеца звездата на Реал и спечелила 88 млн. долара, което го класира на първо място сред спортистите в света.

Как той печели парите си 

Ронално печели парите си с талант и труд. В това спор няма. Но ето и неговите източници. 

Една трета от богатството на звездата, а именно 32 млн. долара, са му от контрактите с компаниите Tag Heuer и Nike. Договорът му с Nike е за 13 милиона долара.

Роналдо има договори с Herbalife, Castrol, Samsung и KFC, но най-много пари му носи мегаконтракта с футболния клуб Реал, Мадрид, откъдето той получава 50 млн. долара.

Ако някога Роналдо напусне мадридския клуб и бъде купен от друг клуб, то новият му собственик ще трябва да плати на Реал 1 млрд. долара.

ЗА КАКВО ТОЙ ХАРЧИ ПАРИТЕ СИ

Никой не може да държи сметка никому за това как да си харчи парите. Но пък е любопитно да се види какво може да има един човек, който може да си позволи много неща. 

Една от страстите на звездата са колите. Той има Lamborghini Aventador за 300 хил. доларов, заедно със своето Maserati, което обожава.

Роналдо има Bentley, Porsche и Mercedes.

Не винаги обаче футболистът е внимателен със своите коли. През 2009 година разби своето Ferrari на стойност 320 хил. долара в Манчестер, където тогава играеше. 

Роналдо живее във вила на стойност 7,1 млн. долара в престижния район Ла Финка в Мадрид, построена по проект на архитекта Хоакин Торес.

Роналдо има и апартамент в нюйоркския небостъргач “Тръмп тауър”, който футболистът купи през 2015 година за 18,5 млн. долара.

Страст на Роналдо са и часовниците. Той има Jacob and Co на стойност 160 хил. долара.

Роналдо пръсна 29 хил. долара за своя восъчна фигура.

Славата и богатството на футболиста привличат към него и много красиви жени. 

Роналдо се слави и със своята елегантност. Той е страстен почитател на модата и добрите костюми. 

От това обаче той и печели – футболистът е модел на Армани, а италианците пуснаха линия фино бельо с неговото име. 

Освен за собствения си кеф, Роналдо харчи и за благотворителност и помага на другите. Той е пожертвал 165 хил. долара за португалски онкологичен център и 83 хил. долара за операция на мозъка на 10-годишен фен.

Като всеки латинос, Ролналдо е и сантиментален. Често той може да бъде видян просълзен. Вероятно отдавна е свикнал с тази си черта, защото не се крие от обективите когато рони сълзи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *