HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Простреляната депутатка почина

Много подло е било нападението на британската депутатка Джо Кокс в град Бирстал. Свидетел разказа, че видял как тя била простреляна няколко пъти, а след това и атакувана с нож. По думите на очевидеца, нападателят с бяла бейзболна шапка стрелял многократно. „Стреля веднъж, стреля втори път, а след това стреля и в лицето й”, обясни той.

„Чух силен пукащ звук, който беше като пукане на балон. Когато погледнах, мъж на около 50 стоеше там, с бяла шапка и сиво яке, със старомодно оръжие в ръка. Той стреля по жената веднъж, след това втори път и тя падна на земята. Той отиде до нея и стреля още веднъж в лицето й. Някой се опита да го хване, сбориха се и той размаха нож, ловджийски нож”, разказа и собственик на кафене до мястотона инцидента.

„И той започна да я мушка с нож, половин дузина пъти. Хората крещяха и бягаха от мястото, други се опитаха да се затичат към него, а той замахваше с нож към всички. Мъж, плешив, на около 50, стигна много близо до него и той замахна и го намушка право в стомаха. Опита се да презареди оръжието си, за да стреля по хората, но те вече го бяха обградили”, добави той.

„Тъй като имаше оръжие и нож, те не можаха да се приближат много до него, тогава той намери начин да избяга и побягна по улицата, след това изчезна. Тъкмо звъннах на полицията и за линейка, а хората бяха отчасти в паника, отчасти в истерия – те бяха шокирани и не знаеха какво да правят”, допълва потресаващия си разказ мъжът.

Жена пък разказа, че съпругът й се оказал лице в лице със задържания и дори го преследвал докато не дошли полицаите. По думите й, съпругът й бил „разтърсен”.

41-годишната Джо Кокс, депутат от Лейбъристката партия на Великобритания, почина от раните си в болница, съобщава „Индипендънт”. В изключително тежко състояние тя беше откарана с хеликоптер в болницата в Лийдс, но не успя да се пребори за живота си.

Кокс е бивш хуманитарен работник, известна е с борбата си срещу дискриминацията и бедността по света. Била е силно ангажирана с кризата в Сирия. Въпреки че била депутат едва от година, експертите й предричали светло бъдеще и дори смятали, че скоро може да стане министър. Омъжена е за Брендан Кокс, с когото имат две деца.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *