HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

9-годишна банскалийка изкачи връх Пирин /2593 м/ наравно със стари планинари

Четири деца от Банско изкачиха връх Пирин с група планинари от Пиринско. Денис и Иван Йоцови и първите им братовчеди Кристина и Симеон Янушеви, които също са с бански корен, но живеят в София, се включиха в изкачването и редом с по-опитни планинари преминаха по трудния маршрут до връх Пирин, висок 2593 метра.
Деветгодишната Кристина, която бе най-малката в групата, демонстрира голяма издръжливост и достигна крайната точка редом с цялата група. Със стъпването си на върха тя и тримата й батковци развяха българското знаме, а минути по-късно надянаха тениски с надпис “Стани независим, бъди свободен”. Те споделиха, че желанието им е да покажат на всички български младежи, че животът е истински красив и пълноценен само когато си независим.
Изкачването, организирано от Туристическо дружество “Пирин – Сенокос”, стартира от симитлийското село Сенокос. Групата потегли към върха в 06:00 часа и премина по трудния маршрут под вещото ръководство на председателя, 69-годишния Атанас Йосифов.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Кашкавал турист

    Голема новина, големо постижение”!!! Дъщеря ми го е изкачвала на 6 годишна възраст през Казаните, Заслона и е слязла при х. “Вихрен”, но не съм “бил тапан” за това!!!

    Отговор
  2. професор георграф

    Сенокос е село в община Симитли, а не – община Кресна.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *