HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

9-г. малчугани с 3 титли направиха “Марек-Дигеста” №1 в тениса на маса

Деветгодишни малчугани направиха СКТМ “Марек-Дигеста” номер 1 в тениса на маса в България при децата. На държавното първенство за подрастващи в Пловдив Стефан Димитров спечели златото в индивидуалната надпревара и на двойки в тандем с Мартин Стоянов, който се окичи и с бронзовото отличие на сингъл. Двамата плюс Светлин Колев и Никола Крумков триумфираха на първото място в отборното подреждане. Шампионският квартет учи в СУ “Паисий Хилендарски” в Дупница, а за израстването им в любимия спорт се грижат треньорите Веселин Георгиев и Емилия Ганчева, и клубният шеф Любомир Ганчев.
В групите си Ст. Димитров и М. Стоянов финишираха първи, а Св. Колев и Н. Крумков втори. В директните елиминации на два пъти съучениците се изправиха един срещу друг с един и същ победител. Първо на осминафиналите Светлин, а след това на полуфиналите и Мартин отстъпиха пред Стефан, който в решителния двубой за титлата съкруши с 3:0 съфамилника си Даниел Димитров от Луковит и триумфира, без да пусне нито гейм на противниците си. След това със Стоянов наредиха 5 поредни победи при двойките.
“Децата сториха нещо, което не се е случвало от много време насам. В жестока конкуренция на 110 клуба станаха първенци във всички дисциплини, налагайки пълна доминация. Другата голяма гордост е, че залагаме изцяло на собствени кадри от Дупница”, емоционално коментира след големия успех Л. Ганчев.
СТОЙЧО КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *