9 качества, които жените трябва да търсят в мъжа на живота си

Много жени твърдят, че такива мъже няма. Става дума за добрите, свестните, надеждните, верните, любящите, с две думи истинските мъже. Други са точно на обратното мнение. Те определят няколко основни качества, които трябва да търсим всички в партньора, ако искаме да се надяваме на здрава и силна връзка.

Добрият мъж никога няма да намери недостатъци във външния ви вид

Той няма да прави никакви неприятни коментари по ваш адрес. Ако го направи, значи умишлено иска да ви унижи и да повлияе на самочувствието ви, така че да се чувствате по-малко уверени и да не го изоставяте – внушението на тази манипулация е, че никой друг няма да ви обича. Това е опитът му да ви контролира, често пъти разглеждано от психолозите като емоционално насилие. Отървете се от такъв човек колкото се може по-бързо.

Добрият мъж никога няма да наруши доверието помежду ви

В здравословната връзка никой нищо не крие. Съобщения, имейли, социални мрежи. Но това не означава, че вашият мъж има право да прочете всичко това. Ако държи да го прави, не е сигурен в себе си и във вас. Естествено, при условие, че не му давате основание да ви подозира в измяна.

Добрият мъж винаги ще ви подкрепи

Нивото на самочувствие на човек се измерва с това, доколко подкрепя амбициите на другите. Добрият мъж винаги ще иска да помага и подкрепя жената до себе си, няма да обижда, унижава или да я демотивира.

Добрият мъж ви оценя достатъчно добре и не е нужно да му доказвате колко струвате

Щом у вас възниква порив да докажете на мъжа колко сте ценна, тогава е време да го напуснете, категорични са психолозите. Той трябва да бъде с вас, защото ви цени заради това, което сте, а не заради това, което правите за него.

Добрият мъж винаги ви поставя на първо място в живота си

С него няма да се чувствате забравени. Разбира се, той има работа, родители, приятели. Но вие винаги сте му приоритет. Ако постоянно го очаквате да се завърне у дома, вместо да прекарвате време заедно, е време да преосмислите връзката си.

С добър мъж жената никога не се чувства самотна

Връзките са екип от двама много близки помежду си хора. Те подобряват живота, а не го усложняват. Разбира се, понякога той може да има проблеми и срив в силите и енергията. Както и вие, между впрочем. Но, ако той винаги е апатичен и безразличен, помислете си добре – не заслужавате ли някой, който ще внесе повече стойност в живота ви?

Добрият мъж никога няма да ви изневери

Нека казват, че мъжете не са моногамни, но всъщност лоялността е личен избор на всеки човек. Това е решение, което всеки взима сам. И добрият мъж остава верен на решението си, държи на думата си и не нарушава обещанията, дадени на любимата си жена.

Добрият мъж ще ви уважава

Той уважава всички, но най-вече вас. Той не унижава никого, независимо от социалното или друго ниво на човека.

Добрият мъж не избягва трудните разговори

Той разбира, че нищо няма да бъде решено, ако не бъде обсъдено. Че забавянето на разговора може да усложни нещата. Той избира да решава проблеми, вместо да се прави, че такива не съществуват.

Добрият мъж не те злоупотребява

Физически или емоционално. Той е достатъчно уверен, че не се издига в собствените си очи за сметка на другите. Ако почувствате, че мъжът упражнява някакъв вид насилие над вас, просто си тръгнете. Заслужавате някой по-добър.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *