9 качества на мъжа, за когото си струва да се ожениш

Вярно е, че всяка представителка на нежния пол има свои собствени критерии за избор на партньор, с когото ще премине през живота заедно. А колко щастливи ще останат зависи от настроението и отговорността на самата двойка. Някои предпочитат да избират въз основа на външни данни и приходи, други гледат на умения, способности и самата личност. И последните са малко по-близо до истината.

Има 9 качества на идеалния съпруг, които трябва да знаете, преди да сложите сватбен пръстен на безименния си пръст.

Качество на първо място: надеждност

Идеалният съпруг е толкова надежден, колкото швейцарска банка или часовник. Тоест, той няма да ви изостави в трудни моменти и особено в труден период, например в отпуск по майчинство или по време на болест. Той може да ви поръча такси от летището или да ви помогне да преведете карта на чужд език чрез видеовръзка или да осигури финансова подкрепа, ако ваш близък роднина е хоспитализиран с тежка диагноза. Когато парите липсват, надеждният партньор определено ще даде рамо, осигурявайки морален комфорт. В същото време за такъв мъж няма никакво значение дали в момента сте скарани или не. Можете да разчитате на него буквално във всяка ситуация.

Качество две: адекватност

Това качество е особено необходимо по време на отпуск по майчинство и раждане на дете. Адекватният мъж разбира, че това е доста труден момент за една жена. Всеки ден всъщност е Ден на мармота, с вечна липса на сън. Освен това майката ще има нужда от помощници и пари, за да осигури на детето всичко необходимо. Един умен баща определено ще седи с детето, облекчавайки жена си, така че тя най-накрая да може да си вземе малък почивен ден, да отиде на кафе с приятелите си и да се отпусне. Или просто да се наспи. Това се нарича адекватност. Желателно е то да се проявява във всички сфери на съвместния живот, а не само по време на отпуск по майчинство.

Трето качество: щедрост

Поне, ако не щедрост, то липсата на дребнавост и алчност. Чудесно е, ако мъжът не пита къде сте похарчили цялата си заплата, защо сте купили още една чанта и защо е толкова скъпа. Ако това се вписва в семейния ви бюджет, тогава той няма да задава излишни въпроси за харченето по време на пазаруване. Особено ако въпросите се отнасят за закупуване на стоки от първа необходимост – храна, дрехи, обувки, медицински и здравни проблеми. Разбира се, вашият съпруг не винаги ще може да ви свали звезда от небето. Ако не е възможно, тогава не. Но поне той ще предложи алтернатива на това и няма да осъди „прахосването“ на пари.

Четвърто качество: липса на лоши навици

Пиещ мъж (както и жена) е скръб в семейството. Алкохолът, тютюнопушенето, хазартът и наркоманията все още не са спасили нито една клетка от обществото. Напротив, именно тези лоши навици съсипаха много животи, включително и на малки деца. И най-често това по-късно се превръща в насилствени и съзависими отношения, от чийто порочен кръг е трудно да се излезе. Така че, ако вашият избраник има лошия навик да прекалява с алкохола или да харчи по-голямата част от заплатата си в казино, помислете 10 пъти, преди да отговорите с „да“ на предложението му за брак. Няма да промените такъв човек, докато той сам не пожелае да се промени.

Пето качество: ценност – семейство

Идеалният съпруг поставя семейството си над всичко. Освен това това понятие включва следната тройка – той, вие и вашето дете (или деца). Разбира се, важни са и близките му – майка, баща, братя и сестри. Вашият партньор със сигурност ще им помогне в трудни моменти. Но на първо място е собственото му семейство, съпругата му, наследниците му. Заради тях той ще посади дърво, ще построи добра къща и ще направи всичко така, че никой никога да не изпитва нужда. Такъв мъж няма да пести от семейно здраве, почивка, храна и т.н.

Качество шест: Уважение към границите на другите хора

Мъж, който уважава личните граници, няма да позволи грубост към себе си, но няма да си прави зли или глупави шеги с вас. Той няма да позволи на никого да обижда жена му в обществото. И подобно поведение се отнася не само за излизане, но и за моментите от обикновения семеен живот, повечето от които външните хора не виждат.

Качество седмо: стабилност

Идеалният съпруг е дори консервативен в някои отношения, но точно това качество осигурява стабилност на семейството. Може би това може да изглежда твърде скучно за някои, но в нашето бурно и вълнуващо време това е дори плюс. В крайна сметка за една жена ключовата ценност е сигурността, поради което тя винаги търси стабилност. Ако вашият съпруг не харесва внезапните промени, тогава той просто трябва да бъде подготвен за тях. Например отивате на почивка на място, на което никога не сте били. Настройте съпруга си в подходящо настроение, разкажете му повече за това място, планирайте почивка заедно, какво ще правите, защо е по-добре да резервирате стая точно в този хотел и т.н.

Осмо качество: подходяща интимност

Да, един мъж трябва да ви подхожда в леглото. В същото време не е нужно да му обяснявате дълго и упорито какво точно обичате, а той да го игнорира. 2-3 срещи са достатъчни, за да опитате нещо и да поговорите за тази област от живота, да споделите желанията си. Ако в семейството остават неудовлетворени нужди в сексуалния живот, тогава рано или късно един от съпрузите ще започне да го търси отстрани. И или такива похождения наляво ще станат редовни, или ви очакват страдания и развод.

Качество девет: Отговорност

Отговорността е отлично качество за един брак, дори ако той завърши с развод. Такъв мъж няма да изостави децата си от „бившата“. Той прекрасно разбира, че и той е „примесен“ в раждането им.

Освен това отговорният съпруг вижда причинно-следствените връзки и знае как да се извини, ако е виновен. Например, съпруг се връща от корпоративно събитие сутринта и, виждайки недоволството на жена си, определено няма да започне скандал. И очевидно няма да прехвърли вината върху крехките плещи на партньорката си. Той ще се извини и ще й предложи споразумение, че следващия път тя ще може да избере удобно за себе си време и да си почива колкото иска, като няма да има оплаквания срещу нея за дългото отсъствие.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *