9 месеца петзвездният хотел в Кюстендил на сина на президента Първанов си чака парите от тиймбилдинг на 50 министерски чиновници

Петзвезден хотел в Кюстендил от 9 месеца си чака парите от обучителен център, заформил тиймбилдинг на министерски чиновници. Обучителен център „Европа” ООД виси с 10 000 лева на „Стримон Гардън Спа” в Кюстендил, заявиха от пресцентъра на петзвездния комплекс. От няколко години той е собственост на сина на Георги Първанов, Ивайло, даже името му фигурира и на изписването при материалноотговорно лице. Негова съдружничка пък е дъщерята на покойния Николай Добрев – Марияна. Фирмата им държи и спа хотел „Белчин Гардън”.

„Сумата от 10 000 лева се дължи за организиран семинар на представители на Министерство на младежта и спорта в края на месец ноември миналата година. От ръководството на хотела са готови и с нотариална покана с предложение за доброволно изпълнение до обучителен център „Европа”, уточни Мария Иванова от „Стримон Гардън Спа”.

От страна на хотела са били осигурени нощувки за 50 човека, храна, конферентна зала на петия етаж, кафе паузи.

„Да, действително имаше такъв семинар. Даже едната вечер те останаха до ранните часове на деня. Толкова продължи партито и дори казаха, че ще си заплатят и т.нар. „овъртайм”, т.е. допълнително заплащане след регламентираните по Кодекса на труда 8 часа работно време”, спомня си и сервитьорка.

От „Стримон Гардън Спа” вече 9 месеца чакат пари по изготвената фактура. След като събитието минало, от обучителен център „Европа” започнали да отлагат уреждането на сметките.

“Отначало твърдяха, че от Министерството на младежта и спорта не са им превели парите. После, вече беше през май, получихме имейл, че от ведомството вече им се били издължили и че до дни ще си получим фактурираните суми. След това управителката на обучителния център просто престана да си вдига телефона”, гласи официалната позиция на хотела.

Обучителен център „Европа” ООД е регистриран в село Мировяне, Софийско, с управител Светослава Иванова.

Иначе в самия „Стримон Гардън Спа” подобни обучения не са рядкост. Последно базата ползваха и от Министерство на образованието и науката. Нощувката в стандартна стая за двама с включена закуска е 118 до 129 лева.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *