9 начина да забравите за менструалните болки

Болка, спазми и пак болка, и пак спазми. Повечето жени изпитват огромни менструални болки, дискомфорт и тежест. За щастие, този дискомфорт може да бъде намален или дори напълно елиминиран. Това може да стане много лесно и с достъпни средства.

Използвайте нещо горещ

Всяка пластмасова бутилка например, пълна с топла вода, може да свърши работа Това би облекчило болката, помага за кръвообръщението, облекчава спазмите и крампите. Внимавайте все пак да не се изгорите.

Не пийте кафе

То и други напитки, които имат високо съдържание на кофеин, например черен и зелен чай, могат да ви навредят. Кофеинът помага на тялото да съдържа вода, а по време на менструация, това може да доведе до допълнително подуване и спазми.

Контролирайте колко сол поемате

Друг продукт, чиято консумация е добре да се намали по време на менструация е солта. Заради нея могат да се предизвикат отоци, а ‘критичните дни’ да станат много по-болезнени.

Джогинг

Да, наистина това звучи като последното нещо, което да правите, докато преминавате през този етап от месеца, но всъщност двигателната активност може да се окаже много полезна. Дори и просто да ходите, вярвайте, ще се почуствате много по-добре. Това е така заради ендорфините, освободени по време на тренировка. Те неутрализират действието на хормоните.

Следете нивото на желязо в кръвта си

Хапвайте повече спанак и зеле. Хубаво е да избягвате месото.

Яжте шоколад

На много жени им се дояжда именно шоколад пред или по време на менструация. Това не е никак изненадващо, защото именно черният шоколад е богат на магнезии. Той бори спазмите.

Правете секс

С партньор или без, един оргазъм е много полезен в борбата с крампите. Той увеличава притока към долната част на корема и освобождава окситоцин – хормон, който помага матката да се отпусне.

Пийте чай с джинджифил

Или просто го сложете в гореща вода с лимон. Тази напитка ще ви помогне среяу гаденето и ще облекчи болката.

Забравете за тесните джинси

Затягане на коланите и тесните дънки. Точно тези неща трябва да отсъстват от дните, когато сте в менструация. Това е най-лошото, което може да направите за тялото си. Носете дрехи, в които стомахът ви ще се чувства свободно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *