HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

90 професионалисти вдигнаха рейтинга на билярда в Петрич

Общо 90 състезатели на професионално ниво от Румъния, Македония, Унгария, Чехия, Полша, Словакия и България взеха участие в международния турнир “Вest of the Еast”, проведен в Петрич. Домакините бяха представени от тримата юноши Георги Чаушев, Даниел Тодоров и Себастиан Борисов. Идеята бе младите петрички участници да натрупат опит, да видят професионалистите как се отнасят към играта, да усетят атмосферата на подобно състезание с надеждата всичко това да им помогне в тяхното развитие.

“Въпреки силните състезатели от чужбина, постигнахме победи, като най-силно се представи Г. Чаушев, който игра и мач за класиране сред 32-мата най-добри за участие във втория ден от турнира. С оглед дългия състезателен ден и липсата на достатъчно опит, Георги отпадна на този престижен етап, след като записа четири победи преди това над състезатели от Румъния, Чехия и двама от България. Другият наш състезател Д. Тодоров записа две победи над българин и румънец и отпадна от представител на Чехия, като в този мач имаше големи шансове за победа и по-предно класиране. Себастиан Борисов се отчете с една победа над румънец и след две загуби отпадна от турнира. Това е доста добър опит за нас и за децата. В календара на този турнир остават още 4 състезания в различни държави, следващото е в Унгария. Надяваме се да успеем да отидем на всички, което ще допринесе за израстването на нашите таланти”, коментира клубният президент Георги Божков.

Той съобщи, че СК “Bo&Bo” е поканен за участие в международната огранизация “International Billiard Academy”, където ще бъде единственият регистриран клуб от България.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *