90 000 лв. за неползвани 11 000 дни отпуск изплатила общинската болница в Дупница на лекари, медсестри и хора от персонала

90 000 лева за неползвани отпуски от изминали години е изплатила общинската болница в Дупница. Служители, лекари и медицински сестри са натрупали през годините общо 11 000 дни неизползван отпуск.

“Откакто съм на работа в общинската болница, вече втора година, съм изплатила 90 000 лв. за отпуски, които не са ползвани. Това са средства, които са натрупани през годините, и сега се налага да се изплатят наведнъж, което тежи на бюджета на болницата, но въпреки това болницата е на печалба от близо 600 000 лв. Остават още 3000 лв. да се изплатят на работещи в болницата за отпуски от минали години. И този проблем е решен”, заяви прокуристът на болницата Мария Иванова-Жайгарова.

Както “Струма” писа, за този проблем се разбра още по времето, когато управител на болницата беше доц. Димитър Недин. Тогава той заяви, че при проверка на финансовото състояние е установено, че масово лекари и медицински сестри, на които им предстои пенсиониране, не са си взимали платените годишни отпуски с години назад, за да може да им се изплатят наведнъж при пенсионирането. Тогава той съобщи, че са изплащани по 4000-5000 лева като компенсации за отпуски при пенсиониране.

“В болницата платените годишни отпуски са превърнати в бизнес. Нарочно някои не са излизали в отпуск, за да получат големи суми от болницата при пенсиониране. Попитах кога са почивали от работата в болницата, след като не са използвали отпуските си, но отговор няма”, заяви тогава доц. Д Недин.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *