530 лв. глоба плаща шофьор-беглец на АМ „Струма”

Съдът потвърди глобата на шофьор, избягал от полицейска проверка, тъй като карал без книжка. Нощен патрул в участъка на пътен възел Зелен дол подал стоп-палка към идващия лек автомобил „Хюндай“, който вместо да спре продължил по автомагистрала „Струма”, в посока Дупница. Пътните полицаи предприели издирвателни действия и установили, че шофьорът беглец е Кирил Кирилов от село Мурсалево.

Седмица по-късно той бил извикан в полицейското управление и му бил съставен акт, след като е установено, че управлявал автомобила си без свидетелство за правоуправление, което му било отнето. Освен това не носел и втората част от свидетелството за регистрация на колата.

Нарушителят обяснил, че видял полицейския патрул, но не спрял, защото се уплашил от проверката именно защото бил зад волана без книжка. Той подписал акта за административно нарушение, но след като получил наказателното постановление, в което му били наложени глоби от 530 лв. и лишаване от книжка за 6 месеца, го обжалвал в съда.

В хода на делото са разпитани полицаите Георги Самсаров и Владимир Анастасов, които потвърдили обстоятелствата от извършената проверка. Представена е и справка, от която се установява, че К. Кирилов има регистрирани многобройни нарушения на правилата за движение по пътищата, включително и за шофиране след употреба на алкохол . За това престъпление книжката му била отнета за 6 месеца и е осъден на пробация след споразумение с прокуратурата. Не се минал и месец от присъдата, той отново седнал зад волана, въпреки че бил лишен от правото да управлява автомобил.

Районният съдия Калина Иванова потвърди изцяло наказателното постановление на КАТ и за последното нарушение.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *