HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Сбъдна се пророчество на Ванга!

Пророчество на Ванга се сбъдна. Това коментира петричанка, емигрант от дълги години в Италия.

„Напишете, че леля Ванга правилно видя, че българите не са били чергари, а високоразвита цивилизация“, призова ни Гергана Димова, която живее в южната част на Ботуша. Наскоро там, в италианското градче Челе ди Булгерия, бе открит паметник на кан Алцек. Той се е засилил в региона през VII век, а неговите потомци там тепърва откриват прабългарското си наследство, пише pik.bg.

Самото име Челе ди Булгерия, което в превод означава “българските килии”, се намира на около 400 километра на юг от Рим. Проф. Дамян Попхристов, по чиято инициатива бе вдигнат паметникът, разказа, че от управата на градчето били изумени за българския корен на много от думите си. Дотогава те мислели, че странните им думи за сирене, кашкавал са си някакво италианско наречие. Наскоро проф. Попхристов се хванал на бас с кмета на града, че знае поне една българска дума. След това нашенецът го попитал как казват на кучетата, а той отговорил: „Пес“. Думата има прабългарски корен и се използва и до днес в някои краища на България.

Миналото е обвито в пълна мистерия, но засега е установено, че кан Алцек е петият син на кан Кубрат. Братът на кан Аспарух достигнал земите на днешна Италия след опустошаването на Стара Велика България. Той предвождал панонските прабългари при заселването им на териториите на лангобардското кралство.

Там Алцек вдигнал крепост за чудо и приказ, в която започнал да защитава местните хора от нахлуващите племена. Благодарение на високата култура, която донесли прабългарите, местните се научили на различни занаяти и на поливно земеделие.

Всичко това изглежда е виждала и българската пророчица Ванга, която още навремето намекна, че прабългарите не са някакви свирепи варвари, живеещи в юрти. Всичко това щяло да се докаже след показване на истинската ни история. Веднъж пророчицата заявила следното: „Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *