HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пийте вода на всеки 20 минути в жегите

Важно в жегите е да пием много вода, дори да не сме жадни. На всеки 20 минути трябва да се пие вода. Това съветва проф. Донка Байкова, диетолог, експерт по хранене и диетика.

“Необходимо е да съобразяваме модела си на хранене с високите температури през летния сезон”, каза още тя. “Важно е през този сезон да се премине към по-леки храни, тъй като рискът от топлинен удар би бил увеличен, ако не се вземат предвид някои физиологични особености на организма ни”, допълни Байкова.

По думите й през този горещ период на лятото топлообразуването си е същото. Отдаването на топлина от организма и поддържането на телесната температура би било затруднено, ако в тази най-гореща част на деня се изложим на усилена физическа работа, без да се съобразим с някои факти.

“Преди да предприемем такава двигателна активност би трябвало да заредим организма най-малкото с половин литър вода“, обясни тя.

Донка Байкова припомни да се избягват висококалорийните и мазни храни и да се обърне повече внимание на плодовете и зеленчуците. Тя обясни, че преминаването към плодови, зеленчукови и кисело-млечни храни би подпомогнало бързото сваляне на няколко излишни килограма. Ако се цели обаче трайното отслабване е необходимо преминаване към нискокалориен режим поне за 2-3 седмици.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *