HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Последователи на самозвания академик Норбеков броят по 2700 лв. да се отърват от камъни в бъбреците

Най-известният поддръжник на алтернативната медицина – узбекският писател Мирзакарим Санакулович Норбеков, който навсякъде се пише академик, без името му да фигурира в списъка с академиците на Руската академия на науките, пристига в края на август в Югозападна България, за да поведе лично т. нар. „Международен поход и работилница на успеха. Меропрпиятието е 10-дневно, през по-голяма част от времето участниците ще правят преходи из Пирин, Рила и Родопите, а това удоволствие ще им струва 2700 лв. на човек, или 4300 лв. на семейство без деца.
Според организатора – българския Център Норбеков, който се шири в модерен офис на пл. „Славейков“ в столицата, първите 6 дни участниците в „работилницата на успеха“ ще правят преходи до с. Огняново, Г. Делчев, с. Лещен, с. Ковачевица, хижите „Г. Делчев“ и „Безбог“, с. Гайтаниново и Делчево, след което ще отпътуват за Гърция малко плаж на Кавала. Докато се катерят по баирите, запасали тежките раници на гърба си, участниците в похода със силата на позитивното мислене ще къртят песъчинки от бъбреците си, ще свалят диоптри, ще автомасажират вътрешните си органи и в крайна сметка ще се върнат по родните си места здрави като камък, е обещанието на организаторите.
Местата в групата вече са заети, ако се съди по резервациите в хотела в с. Огняново, където мераклиите за самолечение ще отседнат първите 2 нощи. В него има 60 стаи, а до вчера 56 вече бяха заети за дните на похода. Хотелът, строен по САПАРД, е собственост на един от най-богатите българи – гоцеделчевеца Росен Чаталбашев, чийто основен бизнес е винзавод в Асеновград, но има и комплекс за отдих в колоритното с. Лещен, реализиран по Програма за развитие на селските райони. Явно узбекският гуру Норбеков си пада по лукса, защото единична стая в хотела е 148 лв.
Норбеков е роден през 1957 г. в планински аул до гр. Самарканд, учи стенопис, после започва висше в институт по памукопроизводство, не успява да завърши, но пък започва да си купува различни звания и дипломи – за доктор по педагогика, доктор по философия на медицината, академик. Твърди, че може да чете мисли и да вижда на хиляди километри разстояние, понеже всяка сутрин между 2.00 и 4,45 си развива с упражнения интуицията. През 1998 г. в Москва той създава Института за самовъзстановяване на човека и организира тренингови сесии по собствена система, чиято основна теза е, че всички болести ни спохождат заради неумението да управляваме собствения си организъм.
В Русия въпросният институт отдавна е заклеймен – той е славата на еклектична секта, организирана на принципа на мрежовите тренингови компании и съчетаваща елементите психокулт, псевдонаука, окултна алтернативна медицина и псевдосуфизъм.
Норбеков живее в луксозно имение във вилната зона на Москва и пътува по света предимно за да води лично международните походи, какъвто е предстоящият в Пирин планина.
В България основаният от т. нар. академик Център Нурбеков е истинска печатница за пари. Освен че се занимава с разпространението и продажбата на многобройните книги на Норбеков със заглавия от рода на „Къде на майната си зимуват звездите по пладне, или как да прилапаме един милион решения“, „Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата“ и „Енергийна клизма, или триумфът на леля Нюра от Долно нанагорнище“, центърът организира и цяла серия от курсове, естествено, всичките платени. Има учебно-оздравителен семинар от І до ІІІ ниво, като цената за 9 дни курс е 275 лв., има още “Работилница на успеха” за деца, където срещу 150 лв. хлапета на 6 г. се учат как да бъдат лидери, да управляват емоциите си и т.н.
В тренинг методите на Норбеков, твърдят от центъра, като цяло хората се учели да правят гимнастика на кръвоносните си съдове, на волята и на въображението, както и да си правят гинекологичен и мъжки урологичен автомасаж.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *