HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Започна фестивалът “Ирин Пирин” край Разлог, затварят Предел, вижте къде се пренасочва движението

Започна фестивалът на народното творчество “Ирин Пирин”, който се провежда край Разлог. 100 000 самодейци и гости се очаква да посетят голямото фолклорно събитие на Югозапада. Заради натовареното движението по републиканските пътища в посока Разлог пътят за Банско и Гоце Делчев в района на Предела ще бъде затворен. Движението се пренасочва през Разлог. Поставени са необходимите пътни знаци за указване посоката на движението. 

В района на събора се допускат само автомобили с участници.

Флаг, издигнат на височината на 10- етажна сграда посреща всички гости. Трибагреникът ще остане тук и след тридневния празник.  В подножието на трибагреника тази вечер е спектакъла специално подготвен за събитието от ансамбъл “Пирин” и Пиринската вечер с участието на Румяна Попова, Димитър Димитров – Градевеца, Георги Гоцев, Милко Бошнаков и Карамфил Божиков заедно с оркестър „Роял бенд“.

 В кулинарните зони на Събора може да се опита традиционна месна кухня. Бабите от село Горно Драгнище щедро гощават с ялова баница, ненгашна погача (старовремска погача), шупла и домашни бонбони.

За безопасността на гости и изпълнители МБАЛ – Разлог е осигурил и линейка с медицинско лице.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *