HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Дванадесетокласник се ожени за непълнолетна – ето как реагираха родителите

Дванадесетокласник сключи брак с непълнолетна ученичка, като церемонията се състоя с разрешение на родителите, съобщава “Марица”. 

Преди веселото събитие обаче младоженецът изтърпял редица неприятности, включително и заплаха със съд, заради съжителство с непълнолетна. Перипетиите обаче отминали и станала само радостта от любовта на двамата млади. Гимназистът се влюбил до уши в по-малката ученичка и заживели на семейни начала. Социалните служби обаче се задействали и Димитър Марев* бил изправен пред съда.

Преди дни младежът се измъкна напълно оправдан от състав на Асеновградския съд.  Пред Темида са се явили като свидетели и родителите на момчето и момичето, станало ясно, че са дали съгласие за сключване на законен брак, след като е с непълнолетно лице. След всички обстоятелства, магистратите са се произнесли, че отказват наказание по случая и младежът Димитър Марев няма да бъде наказван от закона.

И друг младоженец отърва тежка санкция, но този път невръстната булка го спаси. Асеновградчанинът Енчо Шенков се размина без глоба, а само с пробация, задето си е позволил да заживее с непълнолетно момиче. Момата била навършила едва 14 години, когато заживяла с Енчо Шенков, година по-късно имали и дете.

В съдебна зала невръстната невеста категорично заявила, че няма да има никакви претенции, макар по закон да се води претърпяла неимуществени вреди.

Не ща да съдя мъжа си, заявила в показанията си Кимка. Двамата така и нямали законен брак, мъжът е осъждан преди години, има основно образование и получи като наказание шест месеца пробационен режим и обществено порицание на видно място в общината, но дори и за по-малко от месец време.

*Името на момчето е сменено от съображения за спокойствието на младото семейство и близките.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *